Tetszett a cikk?

A Hungexpo Rt. pénteki rendkívüli közgyűlése elfogadta az újonnan létrejövő Hungexpo Vásár- és Kiállításszervező Rt. tőkeemeléssel végrehajtandó privatizációjának pályázati kiírását és mellékleteit, amely alapján a cég 51 százaléka kerülhet magánkézbe - mondta Barabás János, a Hungexpo Rt. vezérigazgatója.

A Hungexpo elfogadott stratégiai fejlesztési tervének értelmében két társaság jön létre. Az egyik kiállítás- és rendezvényszervezéssel, a másik ingatlanhasznosítással foglalkozik. A mellékletek között szerepel a Hungexpo nevet továbbvivő, kiállítás- és rendezvényszervezéssel foglalkozó újonnan létrejövő vállalat, valamint az ingatlanhasznosító között kötendő 15 évre szóló bérleti szerződés tervezete.
Elfogadták a Hungexpo nevet tovább viselő kiállítás- és rendezvényszervező cég alapító okiratának szövegjavaslatát is. Az október 17-én megjelenő pályázati felhívás szerint 51 százalék többségi tulajdont lehet szerezni a létrejövő Hungexpo Kiállítás- és Rendezvényszervező cégben tőkeemeléssel. A győztes pályázóé lesz a menedzsmentjog, a 49 százalékot tulajdonló - a jelenlegi Hungexpoból létrejövő - ingatlancég pedig osztalékelsőbbségi részvényt kap. Emellett a győztes pályázónak 2,5 milliárd forint hitelt kell nyújtania a pályázatot kiíró jelenlegi Hungexponak, amelyből elkezdődik a 8 évre szóló, mintegy 10 milliárdos ingatlanfejlesztési program végrehajtása. A privatizációban való részvételi szándéknyilatkozatot november közepéig, a végleges ajánlatokat január közepéig kell beadni. Eredményes pályázat esetén a végső döntés március közepére várható. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Fotók: általános iskolát fertőtlenítenek a honvédek

Fotók: általános iskolát fertőtlenítenek a honvédek