Tetszett a cikk?

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. igazgatósága egyöntetűen, hét igen szavazattal elfogadta a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) Rt. vételi ajánlatát az MFB bankcsoport tulajdonában lévő Konzumbank Rt.-re – jelentette be László Boglár, az MFB szóvivője. Az MKB 10,8 milliárd forintot ajánlott a bankért.

A döntést a fejlesztési bank esetében tulajdonosi jogokat gyakorló gazdasági és közlekedési miniszternek még jóvá kell hagynia. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) a tulajdonos megbízásából augusztus 11-én írt ki pályázatot a Konzumbank 99,6 százalékos részvénycsomagjának és az általa székházként használt ingatlannak az értékesítésére, amire az október 7-i határidőig egy pályázó, a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) Rt. adott be ajánlatot.
A hitelintézetet a kormány döntése szerint a legmagasabb árat ajánló szakmai befektetőnek lehet eladni, eladói garanciák nélkül. Az ÁPV a pályázati kiírás szerint fenntartotta a jogot, hogy a pályázatot érvénytelennek nyilvánítsa, ha az értékesítés jelentős vagyonvesztéshez vezetne. Az értékesítésre felkínált vagyonelemek könyv szerinti értéke 10,5 milliárd forint, piaci értékét pedig egy értékbecslés 10,8 milliárd forintra, egy másik 8-12 milliárd forintra tette. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hallgatnak róla, hogy gratulált-e Orbán Viktor az újraválasztott Lukasenkának

Hallgatnak róla, hogy gratulált-e Orbán Viktor az újraválasztott Lukasenkának

Elvitték a rendőrök az egyik hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát

Elvitték a rendőrök az egyik hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát

Nagyon más lehet a koronavírus-járvány második hulláma

Nagyon más lehet a koronavírus-járvány második hulláma