Tetszett a cikk?

Az MDF-frakció hétfőn alakítja ki álláspontját az MSZP által a legmagasabb jövedelemkategóriában kezdeményezett negyedik szja-kulcsról. Kuncze Gábor SZDSZ-elnök szerint súlyos koalíciós feszültségek forrása lehet, ha az MDF támogatásával elfogadnák a szocialista javaslatot.

Az MDF parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője frakciódöntés hiányában személyes véleményét megfogalmazva közölte: nem ért egyet a negyedik szja-kulcs bevezetésével, és politikailag elhibázott lépésnek tartaná, ha az MDF-frakció többsége ezt támogatná. Font Sándor szerint az Európai Unió országaiban az adósávok és az adókulcsok számának csökkentése a tendencia.
Kuncze Gábor szerint súlyos koalíciós feszültségek forrása lehet, ha a negyedik adókulcs bevezetését szolgáló szocialista javaslatot az MDF támogatásával fogadnák el. Az SZDSZ továbbra sem támogatja a negyedik adókulcs bevezetését. Kuncze úgy véli, ennek elfogadása eltérne attól a megállapodástól, amelyet Medgyessy Péter miniszterelnökkel és Kovács László szocialista pártelnökkel korábban kötöttek. Kuncze Gábor jelezte: lebeszélik a szocialistákat arról, hogy fenntartsák a javaslatukat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár súlyos gondot is okozhat, ha nem figyelünk a vaspótlásra - Interjú

Akár súlyos gondot is okozhat, ha nem figyelünk a vaspótlásra - Interjú

Az oltások igazságos elosztásában egyeztek meg az uniós tagállamok

Az oltások igazságos elosztásában egyeztek meg az uniós tagállamok

Adótévhitek tengerében

Adótévhitek tengerében