Tetszett a cikk?

Délben 258,40/60 forintot adtak egy euróért a reggeli 260,50 helyett. Kereskedők kötvénypiaci folyamatokkal magyarázzák a váratlan pénteki árfolyamesést. A Magyar Nemzeti Bank szerint a forintgyengülés átmeneti.

A forint pénteken dél körül 8,50 százalékon állt a sáv erős oldalán, így reggeli mélypontjához képest 75 bázispontot erősödött. Az árfolyam mélypontja 7,75 százalék volt, ekkor egy euróért 260,50 forintot adtak a bankközi devizapiacon. Délre 258,40/60 forintra gyengült az európai közös pénz árfolyama, de ez még mindig több mint egy forinttal magasabb a csütörtök délutáni 257,20/40 forintos árnál.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a pénteki forintgyengülés átmeneti folyamat. Missura Gábor, az MNB szóvivője szerint a jegybank az inflációs célok elérése érdekében továbbra is 250 forint közelében tartja kívánatosnak az euró/forint árfolyamot. A szóvivő hangsúlyozta: ha a forint belátható időn belül nem erősödik, akkor szükségessé válhat a jelenlegi 9,5 százalékos irányadó kamat emelése.
Kereskedők a kötvénypiaci folyamatokkal magyarázzák a forint gyengülését, a másodpiaci kötvényhozamok ugyanis csütörtök délután óta jelentős mértékben, mintegy 70 bázisponttal emelkedtek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook

Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook

Doku360: "Elvitt bennünket a népvihar, orrán-száján mi játszottunk a nagyszínpadokon"

Doku360: "Elvitt bennünket a népvihar, orrán-száján mi játszottunk a nagyszínpadokon"

Új mobilgyártó tör be Európába

Új mobilgyártó tör be Európába