Tetszett a cikk?

László Csaba pénzügyminiszter és Piotr Czyzewski lengyel kincstárügyi miniszter budapesti találkozóján megvitatták a két ország állami vagyonkezeléssel kapcsolatos tapasztalatait és gyakorlatát - jelentette a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya pénteken.

A közlemény szerint a két miniszter a megbeszéléseken részletesen kitért az energiaszektorral kapcsolatos kérdésekre és úgy értékelték, hogy a két ország szakembereinek együttműködése e tekintetben jók és a feltételek adottak ahhoz, hogy a jövőben is előremutató legyen.
Az MTI varsói tudósítója nem hivatalos értesülésekre hivatkozva közölte: a tárcavezető egynapos budapesti tárgyalásainak egyik témája a PKN Orlen és a MOL Rt. tervezett fúziója. A kincstárügyi minisztérium sajtóosztályának munkatársa az MTI érdeklődésére megerősítette a látogatás tényét, de egyéb információk nyújtásától elzárkózott. Közlése szerint Czyzewski látogatásáról hétfőn várható hivatalos tájékoztatás. A PAP hírügynökség a PKN Orlenhez közel álló, meg nem nevezett forrásra hivatkozva egy héttel ezelőtt jelentette, hogy Czyzewski pénteken Budapesten László Csaba pénzügyminiszterrel a PKN Orlen és a MOL részvételével létrehozandó olajkonszern tervéről fog tárgyalni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fotók: általános iskolát fertőtlenítenek a honvédek

Fotók: általános iskolát fertőtlenítenek a honvédek

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

A szabadság ára: a rendszerváltás és a hétköznapok - Drótvágó sorozat 5. rész.

A szabadság ára: a rendszerváltás és a hétköznapok - Drótvágó sorozat 5. rész.