Tetszett a cikk?

Nem vezetnek be jövőre 40 százalékos adókulcsot a legmagasabb jövedelműeknél, az MSZP és az SZDSZ frakcióvezetőjének hétfői megállapodása szerint ugyanis a szocialista képviselőcsoport tiszteletben tartja a szabad demokraták ez irányú kérését – jelentette be közleményben Juhász Gábor, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A szocialista frakció - mintegy 70 százalékos többséggel - elfogadta azt a megállapodást, amelyet Lendvai Ildikó ajánlott Kuncze Gábor frakcióvezetőnek, annak érdekében, hogy pont kerüljön a jövő évi adó és- járulékmódosítások indítványai megvitatásának végére – áll a közleményben. A szöveg szerint "a jövő évben a szocialista frakció tiszteletben tartja az SZDSZ-nek azt a kérését, hogy ne legyen 40 százalékos adókulcs a legmagasabb jövedelműek esetében sem; a magasabb jövedelemtulajdonosok arányos közteherviselése a nyugdíjjárulék-fizetés felső határának emelésével valósul meg".
Juhász a megállapodás részleteit ismertetve kitért arra, hogy jövőre "az átlagkereset háromszorosa után kell járulékot fizetni"; a magasabb járulékot fizetők úgy viselik a magasabb terheket, hogy abból egyéni hasznuk is származik, mert nyugdíjalapjukba beleszámít majd, így magasabb nyugdíjellátásban részesülnek. A megállapodásban az SZDSZ vállalta, hogy eláll a 2005. évi adóelképzeléseinek törvénybe foglalásától. Hétfőn az MDF-frakció is úgy döntött, hogy nem támogatja az MSZP által a legmagasabb jövedelemkategóriában kezdeményezett negyedik szja-kulcs bevezetését. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország is beszállt a koronavírus elleni oltásért folyó őrült versenyfutásba

Magyarország is beszállt a koronavírus elleni oltásért folyó őrült versenyfutásba

Több mint 270 esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt

Több mint 270 esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt

Bejrút a pusztító robbanás után: megrázó képek

Bejrút a pusztító robbanás után: megrázó képek