Tetszett a cikk?

A kedd délutáni helyzetnél mintegy 20 bázisponttal erősebben, 8,20 százalékon állt a forint a sáv erős oldalán szerda reggel.

Az eurót reggel 259,05/35 forinton jegyezték, szemben a kedd délutáni 259,60/90 forintos árral. A dollár reggel 226,15/45 forintot ért, ami megegyezik az előző napi záró jegyzéssel. A pénzpiacon az overnight kamatok 9,40/60 százalékon álltak, ami lényegében megegyezik az előző napi 9,40/50 százalékos értékkel.
Az állampapír-piacon a hozamok minden határidőre az előző napi értékkel azonosak voltak. Véleményük szerint az állampapír-piac még nem nyugodott meg az előző három nap "megrázkódtatásai" után. A piacon már korábban 50-100 bázispontos kamatemelési várakozás alakult ki, ám a Monetáris Tanács hétfőn változatlanul, 9,5 százalékon hagyta az irányadó kamatot. Az állampapírok másodpiacán kialakult jelentős hozamemelkedést az MNB azzal állította meg, hogy hétfőn és kedden is 10-12 milliárd forint értékben vásárolt államkötvényeket.
Kedden a másodpiacon az 5 éves hozam 8,56, a 10 éves 7,55 százalék lett. A rövidebb lejáratokon a hozamszint 20-30 bázisponttal csökkent, de három évig még így is jóval 9 százalék fölötti hozamok voltak jellemzőek, szemben a hosszabb lejáratúak 8,50-7,50 körüli hozamszintjével. A kereskedők szerint a piacon az üzletek meghatározó része a rövid és a hosszú lejáratú hozamok közötti különbözetet kihasználó üzletekből származott. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 17 éves hekker áll a Twitter történetének eddigi legsúlyosabb kibertámadása mögött

Egy 17 éves hekker áll a Twitter történetének eddigi legsúlyosabb kibertámadása mögött

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Milyen mobilt érdemes venni? Melyik gyártó telefonjait tartjuk meg a legtovább?

Milyen mobilt érdemes venni? Melyik gyártó telefonjait tartjuk meg a legtovább?