Tetszett a cikk?

Az ipari termelés volumene szeptemberben szezonálisan az előző hónaphoz képest nem változott, az egy évvel korábbihoz viszonyítva pedig 5,6 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatok alapján csütörtökön.

A kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2002. szeptemberi szintet 9 százalékkal haladta meg. Az első kilenc hónapban a kiigazítatlan számok alapján 4,7 százalékkal emelkedett az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest. Az ipari termelés volumene augusztusban szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazítva az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal, az egy évvel korábbihoz viszonyítva pedig - munkanaphatástól megtisztított mutató alapján - 9,4 százalékkal nőtt. Tavaly szeptemberben az ipari termelés volumene 7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Paul McCartney végre tisztázott egy hatalmas félreértést a Beatles feloszlásáról

Paul McCartney végre tisztázott egy hatalmas félreértést a Beatles feloszlásáról

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Frissült a Kia Stonic, kéziváltós hibridként lesz kapható

Frissült a Kia Stonic, kéziváltós hibridként lesz kapható