Tetszett a cikk?

A külkereskedelemben a becsült adatok szerint 881,2 milliárd forintos, az előzetes tényadatok alapján 908,2 milliárd forintos deficit alakult ki az első kilenc hónapban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A közlemény szerint az idén az első kilenc hónapban az import növekedési üteme hónapról hónapra felülmúlta az exportét.

Euróban számolva a deficit kilenc hónap alatt 3,616 milliárd volt. Az export forintban becsült adatok alapján 3 százalékkal, tényadatok alapján 2 százalékkal nőtt, míg euróban 0,7 százalékkal csökkent a 2002 első kilenc havihoz képest. Az import forintban becsült adatok alapján 8 százalékkal, a tényadatok szerint 7,4 százalékkal nőtt, euróban 4,5 százalékkal bővült.
A KSH által közölt tényszámok a jelentés elkészültéig ténylegesen feldolgozott adatokon alapulnak. A becsült adatokat úgy képzik, hogy figyelembe veszik az előző években kialakult, az összes szám beérkezése utáni adatváltozásokat.
A KSH feldolgozott adatai szerint az első kilenc havi behozatal euróban számolva 30,611 milliárd euró volt, a kivitel 26,995 milliárd eurót tett ki. A közlemény szerint az idén az első kilenc hónapban az import növekedési üteme hónapról hónapra felülmúlta az exportét, s ezáltal a külkereskedelmi hiány tovább emelkedett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

Jól kezdett a Fradi, de bedarálta a Barcelona – videók

Jól kezdett a Fradi, de bedarálta a Barcelona – videók

Gyereknek szánt lakberendezési kollekcióval rukkolt elő Jane Goodall

Gyereknek szánt lakberendezési kollekcióval rukkolt elő Jane Goodall