Tetszett a cikk?

Az albán pénzügyminiszter az előminősítési szempontoknak megfelelőnek találta az OTP részesedésszerzésre vonatkozó szándéknyilatkozatát.

Az OTP Bank Rt. november 10-én megkezdi az Albán Takarékpénztár átvilágítását - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn. Az OTP 2003. október 20-án nyújtotta be az Albán Takarékpénztár stratégiai részesedésszerzésére vonatkozó szándéknyilatkozatát. Az OTP érdeklődését a legnagyobb, egyben egyetlen 100 százalékos állami tulajdonú albán pénzintézet iránt "Albánia gazdaságának, illetve bankrendszerének kedvező növekedési, fejlődési kilátásai alapozzák meg" - olvasható a közleményben.
Az albán privatizációs bizottság döntése értelmében az OTP mellett az osztrák Raiffeisen Zentralbank Österreich teljesítette a feltételeket, ezért ez a két pénzintézet maradt versenyben az Albán Takarékbank eladásra felajánlott 35-100 százalékos részvénycsomagjának a megvételére.
A két bank december 15-ig tekinthet be a takarékpénztár könyveibe, amikor megtehetik végső ajánlataikat. Az Albán Takarékpénztár 36 bankfiókot és 56 kirendeltséget működtet, ami országos lefedettséget jelent. A legnagyobb albán bank mérlegfőösszege 2003. június 30-án 1,406 milliárd euró (374,473 milliárd forint), saját tőkéje pedig 43,7 millió euró (11,636 milliárd forint) volt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az újfajta arcmaszk szanaszét süti a beáramló koronavírust

Az újfajta arcmaszk szanaszét süti a beáramló koronavírust

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt