Tetszett a cikk?

A vasút vezetése szerdán elbocsátással és kártérítési igényének érvényesítésével fenyegette meg a tiltakozókat.

Az osztrák vasutak (ÖBB) vezetése szerdán arra hívta fel a sztrájkot hirdető vasutas szakszervezet figyelmét, hogy szolgálati kötelesség megszegésének tekinti a meghatározatlan idejű "figyelmeztető" akciót, s ez - az elbocsátást is magába foglaló - fegyelmi intézkedéseket vonhat maga után, valamint a munkaszerződés megszegése miatt kártérítést is követelhet a sztrájkolóktól.
Wilhelm Haberzettl, a sztrájkolók szakszervezetének a vezetője hevesen bírálta a vállalat vezetésének a fenyegetőzését, és a kialakult helyzetért a kormányt tette felelőssé. Rámutatott arra, hogy a fenyegetőzéssel az ÖBB vezetése nyíltan az európai szociális chartával szemben foglalt állást.
A szakszervezeti vezető megismételte, hogy a kormánynak vissza kellene vonnia azokat a reformterveit, amelyek alapján átalakítják a vasutat, és 8 ezer munkahelyet megszüntetnek. Wolfgang Schüssel kancellár az ellenzék képviselőinek heves támadásai dacára parlamenti felszólalásában megerősítette, hogy kormánya tartja magát az ÖBB átlakítását célzó terveihez. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Felfedeztek egy új majomfajt, a gond csak az, hogy máris kihalófélben van

Eltemették Diego Maradonát

Eltemették Diego Maradonát