Tetszett a cikk?

Mindenkori legalacsonyabb árfolyamára esett a dollár az euróhoz képest szerdán az új amerikai importkvóta intézkedés hatására.

Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Erősödik-e az euró a dollárral szemben az november 21-ig tartó héten


Az euró mindenkori legmagasabb árfolyamát érte el Tokióban a dollárhoz képest 1,1978-on, több mint 2 százalékkal meghaladva a New Yorkban beállított szintet. A piacokon kialakult várakozás szerint bármikor bekövetkezhet az 1,20-as küszöb áttörése.A jenhez képest nagyobb ellenállást tanúsított a dollár, mint az euróhoz képest, valamivel a 108 jen felett ingadozva, de nem messze az október végén 107,86 jenen beállított hároméves mélyponttól. A dollár lendületét nagymértékben visszafogja a japán jegybank által támasztott állandó intervenciós lehetőség. Szintén a jent hátráltatta a Nikkei 225 index nap végére elszenvedett 2,85 százalékos gyengülése, ami háromhavi mélypontra taszította le. Az euró ellenében a jen négyheti mélypontra tért vissza 129,40 körül. Alig 24 órával korábban még 128 jen magasságában állt az árfolyam.A dollár gyengülése mögött részben az Egyesült Államok által a kínai textilimportra kivetett új importkvótája áll - vélik elemzők. Az USA azután döntött a kvóta bevezetése mellett, hogy az utóbbi években 316 ezer textilipari munkahely szűnt meg, az USA szerint részben az olcsó ázsiai import miatt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

Már 15 magyar egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

Már 15 magyar egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)