Tetszett a cikk?

A MOL Rt. alaptőkéjének 4,1 százalékát, azaz 4,428 millió részvényt kínál magánszemélyeknek a november 27-én kezdődő nyilvános értékesítés keretében az Állami Privatizációs- és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV).

A részvényigénylési időszak november 27-én reggel nyolc órától december 5-én este hat óráig tart. A nyilvános értékesítés keretében belföldi magánszemélyek és belföldi gazdálkodó szervezetek nyújthatnak be részvényvásárlási igénylést.A részvényenkénti maximum ár teljes befizetése mellett legfeljebb 1.500 darab részvény igényelhető. A végleges nyilvános értékesítési ár meghatározása után az esetlegesen visszajáró összeget az elszámolásra vonatkozó közleményben foglaltak szerint, várhatóan december 15-én térítik vissza.A magyar magánszemélyek legfeljebb 200 darab részvényt halasztott fizetéssel is igényelhetnek, részvényenként 2500 forint befizetése mellett. A végleges értékesítési ár meghatározása után kiszámított hátralékos összeget legkésőbb 2004. szeptember 1-jén kell egy összegben, a részvényigénylés helyén megfizetni. Azok a befektetők, akik a hátralékos összeget 2004. március 29-én vagy azt követően, de a fenti határidőn belül egyenlítik ki, a végleges értékesítési árból részvényenként 500 forint engedményben is részesülnek.A nyilvánosan meghirdetett 492 ezer darabos részvénymennyiséget a nyilvános ajánlattal egy időben zajló zártkörű intézményi részvényértékesítésből további 984 ezer darab törzsrészvénnyel emelheti meg az ÁPV Rt. A vagyonkezelő döntése alapján jelentős túlkereslet esetén további 2,952 millió darab törzsrészvény adhat el, így összességében legfeljebb 4,428 millió darab törzsrészvény kerülhet a belföldi nyilvános részvényértékesítés keretében eladásra.A MOL alaptőkéjének összesen legalább 13 százalékát ajánlják fel részvényértékesítésre a részvényigénylési időszakban, de az alaptőke 17,6 százalékát is elérheti az értékesített mennyiség - derül ki az ÁPV és a MOL szerdai közös közleményéből. Az összetett részvényértékesítés keretében a vagyonkezelő legalább 9,84 millió darab részvényt, míg a MOL saját részvényeiből 4,26 millió darabot ajánl fel értékesítésre. Ezen túlmenően az ÁPV másodpiaci stabilizációbiztosítása érdekében 1,968 millió darab részvényt ajánl fel túljegyzési opcióként.A részvények maximum árát november 26-án hozzák nyilvánosságra. A részvények végleges nyilvános értékesítési árát az igénylési időszak lezárását követően, a Mol részvények iránti kereslet függvényében, az intézményi értékesítők vagyis a Citigroup és a Raiffeisen Értékpapír Rt. ajánlása alapján, az ÁPV és a MOL határozza meg. A végleges értékesítési árat 2003. december 9-én hozzák nyilvánosságra. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helena Dalli: Sajnálatos, hogy nem minden uniós tagállam vesz részt az Isztambuli egyezményben

Helena Dalli: Sajnálatos, hogy nem minden uniós tagállam vesz részt az Isztambuli egyezményben

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja