Tetszett a cikk?

Devizaváltással kapcsolatos bűncselekmények gyanújával vettek őrizetbe legalább tíz kereskedőt New Yorkban és Jersey Cityben, és további 37 bróker őrizetbe vétele várható más városokban is – jelentette a The Wall Street Journal (WSJ) és a CNBC hírtelevízió.

A WSJ internetes kiadásában az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva helyi idő szerint kedden késő este jelentette, hogy több mint egy tucat cég kereskedőit gyanúsítják bűnszövetségben való részvétellel, csalással és pénzmosással. A lap úgy tudja, hogy a tíz őrizetbe vett közül hét a Madison Deane and Associates alkalmazottja Manhattanben, három pedig az ICAP PLC cégé Jersey Cityben.Az érintett cégek között van továbbá a J.P. Morgan Chase és a UBS is. Több alkalmazottjuk ellen az a vád, hogy olyan üzleteket kötöttek, amelyeken cégeik veszítettek, ügyfeleik azonban nyereségre tettek szert. A gyanúsítottak azután pénzt fogadtak el az ügyfelektől. A lap szerint a JP Morgan és a UBS sem volt hajlandó nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.A tömeges őrizetbe vételt a szövetségi rendőrség hajtja végre. A razziák közép-európai idő szerint kedd este 9 óra - New York-i idő szerint délután 3 óra - után kezdődtek. Két kormányzati forrás is megerősítette az AP hírügynökségnek, hogy a szövetségi rendőrségnek a razziákkal az a célja, hogy őrizetbe vegyen olyan személyeket, akiknek neve szerepel a manhattani körzeti bíróság előtt lévő egyik ügy titkos irataiban. Több millió dollár értékű ügyletekről van szó - közölték e források. Az egyik kormányzati forrás szerint egyes gyanúsítottak csalárd módon devizakereskedőnek adták ki magukat befektetők előtt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

Garázsépítésre, klímára, vagy napkollektorra is költhető az otthonfelújítási támogatás

Garázsépítésre, klímára, vagy napkollektorra is költhető az otthonfelújítási támogatás

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában