Tetszett a cikk?

A bizottság illetékesei szerint kivételesen nagy jelentőségű lesz, milyen döntést hoznak az EU-tagállamok pénzügyminiszterei a Németországhoz intézendő figyelmeztetés ügyében.

Romano Prodi, a bizottság elnöke előző nap úgy nyilatkozott: ha a pénzminiszterek tanácsa (Ecofin) elveti a bizottsági figyelmeztetést, azzal a paktum halálos ítéletét írhatja alá.A bizottság kedden hagyta jóvá a túl nagy államháztartási hiány miatt indított eljárás keretében megfogalmazott figyelmeztetést és ajánlásokat. Ezek szerint Németország egy év haladékot kapna arra, hogy a deficitet a paktumban meghatározott tűréshatár, a GDP 3 százaléka alá csökkentse.Az ajánlásokról az Ecofinnak elvben jövő heti ülésén, minősített többséggel kellene állást foglalnia. Pedro Solbes gazdasági és pénzügyi kérdésekért felelős biztos szerint ez lesz az egyik legfontosabb döntés a valutaunió létrehozása óta.Németország azzal érvel, hogy ha valamelyik tagállam együttműködési készséget tanúsít a túl nagy államháztartási hiány miatt ellene indított eljárásban, akkor vele szemben nem alkalmazhatók automatikusan ennek - végső soron súlyos bírságot is kilátásba helyező - előírásai. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került