Tetszett a cikk?

A vasúttársaságnál a jövő évtől 11 ezer embert érintő "létszámracionalizálást" hajtanak végre. Az állam emellett 60 milliárd forintos hitel felvételére vállal kezességet.

Az állam 60 milliárd forintos hitel felvételére vállal kezességet a MÁV Rt. átalakítása és a vasúti közlekedés reformjának végrehajtása érdekében - közölte szerdán a kormányszóvivő. Gál J. Zoltán elmondta: 2004-től 2006 végéig mintegy 11 ezer embert érintő, összesen 20 százalékos "létszámracionalizálást" hajtanak végre a MÁV-nál.A szóvivő hangsúlyozta, hogy a 20 százalék 60 százalékát nem bocsátják el, ők vagy elérik a nyugdíjkorhatárt vagy különböző cégekhez kerülnek. Gál J. Zoltán szerint a maradék 40 százalék "a túlbürokratizált adminisztratív létszám" csökkentését jelenti.Az állam hitelfelvételi kezessége alapján a MÁV Rt. elindíthatja 30 villamos motorvonat beszerzésének folyamatát. Részben az EU-csatlakozás után igénybe vehető kohéziós alapból 2006-ig számos - többek között a Budapest-Győr-Hegyeshalom, valamint a Budapest-Hatvan-Nyíregyháza-Záhony - vonal korszerűsítését kell megkezdeni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Négy autó karambolozott az M3-ason

Négy autó karambolozott az M3-ason

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat