Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 164,18 pontos csökkenéssel, 9325,82 ponton zárt csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 1,73 százalékos gyengülés.

A délelőtti isztambuli robbantások negatívan befolyásolták a világ részvénypiacainak hangulatát. A BUX enyhe pozitív nyitást követően - a támadás után - mintegy 200 ponttal csökkent, délutánra enyhén növekedett, de zárásban rosszabb helyzetben volt, mint az 1 százalék körüli visszaesést mutató nyugat-európai indexek.Ennek valószínűleg az lehetett az oka, hogy egyes, a feltörekvő térségekkel foglalkozó portfóliómenedzserek Magyarországot Törökországgal együtt kezelik, így a pánikot keltő isztambuli robbantások után a magyar részvényeket is eladásra ajánlották.A részvénypiac forgalma magas, 13,80 milliárd forint volt; ennek felét a Mol kereskedése adta. A négy vezető részvény, az OTP kivételével gyengült: a Matáv 3,14 százalékkal 771 forintra, a Mol 4,12 százalékkal 6 280 forint, a Richter 1,38 százalékkal 23 575 forintra.A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 is megszenvedte csütörtökön az isztambuli merényleteket: főként a bankok, a szálloda és az idegenforgalmi részvények estek. A tőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 csütörtökön 19,4 pontos, azaz 0,45 százalékos veszteséggel 4308,0 ponton végzett.Veszteséggel zárt csütörtökön a frankfurti tőzsde DAX-30 indexe is: a mutató 14,25 pontos, 0,39 százalékos eséssel a végleges adatok szerint 3638,04 ponton végzett. A merénylet hatására nyomás alá kerültek a biztosítási részvények, de ezek a késői kereskedésben még némileg csökkenteni tudták ezt a hátrányt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

Bevándorlási reformot és Trump egyes rendeleteinek eltörlését ígéri Joe Biden elnöksége első száz napjában

Bevándorlási reformot és Trump egyes rendeleteinek eltörlését ígéri Joe Biden elnöksége első száz napjában