Tetszett a cikk?

Az orosz gázipari monopólium 103,76 milliárd rubelre (3,48 milliárd dollár) rúgó idei első féléves tiszta nyeresége az elemzők előrejelzéseit is meghaladta.

A tavalyi első félév 10,38 milliárd rubeles teljesítményéhez képes tízszeres tiszta nyereséget a vállalatnál az eladott gázmennyiség növekedésének és a jobb áraknak tulajdonították. Oroszország - az Európai Unió kívánságával ellentétben - nem korlátozza a Gazprom monopóliumát a gázexportban, s ezt azzal indokolja, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) tagországaiban is vannak monopóliumok. Oroszország azt az uniós követelést sem kívánja teljesíteni, hogy az erősen támogatott gázárakat az orosz belső piacon a nemzetközi árszínvonalhoz igazítsák. A Gazprom az európai földgázfogyasztásnak körülbelül az egynegyedét adja. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága