Tetszett a cikk?

Munkahelyi számítógépével majdnem minden negyedik amerikai alkalmazott vagy pornográf weboldalakra kattint, vagy csetszobákban szexuális tartalmú üzeneteket vált - állapította meg egy nemrég készült felmérés.

Az amerikai Employment Law Alliance (Foglalkoztatási Törvény Szövetség) megbízásából készült felmérésbe csaknem ezer alkalmazottat vontak be. Közülük minden második elismerte, hogy ez a tevékenységük visszaveti a munkahelyi termelékenységet. Ugyanakkor nő az ellenállás azokkal a cégekkel szemben, amelyek titokban figyelik alkalmazottaik internetes kattintásait, elektronikus levelezését, amit már személyiségi jogaik megsértésének tekintenek. Egyre jobban terjed viszont egyes szájtok automatikus zárolása.A felmérés szerint a megkérdezettek 12 százaléka továbbított szexuális tartalmú emailt munkahelyéről kollegáinak, 6 százalék csetszobákban társalgott szexről, és 10 százalék a munkahelyi számítógép segitségével vette igénybe a társkereső szolgálatok online randevú szolgáltatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fellélegezhetnek az asztmások, megdőlt egy tévhit a koronavírusról

Fellélegezhetnek az asztmások, megdőlt egy tévhit a koronavírusról

Megindult az alkudozás: több bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

Megindult az alkudozás: több bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

Váratlanul lemondott az Államkincstár vezetője

Váratlanul lemondott az Államkincstár vezetője