Tetszett a cikk?

A parazita behatoló, tárcsázós programokkal szemben a legjobb megoldás a jelszavas védelem - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

A hatóság ezt annak kapcsán közölte, hogy az utóbbi napokban megszaporodtak az NHH-hoz érkezett megkeresések arról, hogy miként védekezhetnek a magyar internetezők a parazita programok ellen, amelyek emeltdíjas hívásokkal eredményeznek több tízezer forintos számlákat. A vizsgálatok szerint a parazita behatoló, illetve tárcsázó programok működtetői külföldi szervereket vesznek igénybe, és mire leleplezik őket, már egy újabb telefonszámról, újabb külföldi állomásról indítják világhálós támadásaikat.Az NHH egyebek mellett azt ajánlja, hogy az internetező telefonszolgáltatójától rendelje meg a nemzetközi hívások kódolását. Ha a felhasználó azt hallja, hogy az általa használt modem ismét csatlakozik a világhálóra, anélkül, hogy ő kezdeményezte volna, rögtön állítsa le a számítógépet.További javaslat, hogy ha az internetező problémát észlel, forduljon az NHH területileg illetékes irodáihoz, amelyek országszerte rendelkezésre állnak Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsen, és Sopronban.A közlemény szerint az NHH idei piac-felügyeleti tervében kiemelten foglalkozik az internetezők és a távközlési szolgáltatók körében a jelenség visszaszorításával, illetve hatósági lépéseket tervez - a távközlési szolgáltatókkal egyeztetve - a fogyasztók érdekében. Az NHH honlapján - www.nhh.org.hu - közzéteszi a tárcsázó programokkal kapcsolatban leggyakrabban feltett kéréseket és válaszokat.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Márki-Zay már beülne egy "ellenzéki" frakcióba

Márki-Zay már beülne egy "ellenzéki" frakcióba

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját