Tetszett a cikk?

A Bagle és a NetSky féregvírusok szinte naponta jelennek meg új formában, rendkívüli e-mail forgalmat generálva.

Az elmúlt egy hét leggyakoribb vírusai a csatolt dokumentum elindítása után lépnek működésbe. A vírus egyik legutóbbi megjelenése a magyarországi internetszolgáltatókat tünteti fel feladónak, és vírusveszélyre, illetve az e-mail cím körüli karbantartási munkákra hívja fel a figyelmet, angol nyelven.A február vége óta özönlő vírusos e-mailek száma a hét közepére sem csökkent. Az egyik legutóbb megjelent kártevő a Bagle család legújabb tagja, a Bagla. K jelű vírus, amely a [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] kezdetű levélcímeket tüntet fel feladónak. A @ utáni részben bármi szerepelhet, a mai napon például a hazai internetszolgáltatók nevei is megjelentek feladóként.Az Axelero Internet arra hívja fel az internetezők figyelmét, hogy legyenek fokozottan elővigyázatosak: semmiképpen se nyissák meg a csatoltan érkező fájlokat és a gyanúsnak ítélt e-maileket azonnal töröljék. A Bagle.K esetében azért érdemes külön odafigyelni, mivel a vírusos levelek ismerős, például a [email protected], [email protected] hamisított feladóval is érkezhetnek.A Bagle és társai hatása nem csak a megnövekedett mail forgalomban jelentkezik, hanem a vírusok a fertőzött számítógépeken úgynevezett hátsó ajtót is nyithatnak, amelyen keresztül a rendszer sebezhetővé válik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán ismét megígérte, hogy senkit sem hagynak az út szélén

Orbán ismét megígérte, hogy senkit sem hagynak az út szélén

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját