A Bagle és a NetSky féregvírusok szinte naponta jelennek meg új formában, rendkívüli e-mail forgalmat generálva.

Az elmúlt egy hét leggyakoribb vírusai a csatolt dokumentum elindítása után lépnek működésbe. A vírus egyik legutóbbi megjelenése a magyarországi internetszolgáltatókat tünteti fel feladónak, és vírusveszélyre, illetve az e-mail cím körüli karbantartási munkákra hívja fel a figyelmet, angol nyelven.A február vége óta özönlő vírusos e-mailek száma a hét közepére sem csökkent. Az egyik legutóbb megjelent kártevő a Bagle család legújabb tagja, a Bagla. K jelű vírus, amely a [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] kezdetű levélcímeket tüntet fel feladónak. A @ utáni részben bármi szerepelhet, a mai napon például a hazai internetszolgáltatók nevei is megjelentek feladóként.Az Axelero Internet arra hívja fel az internetezők figyelmét, hogy legyenek fokozottan elővigyázatosak: semmiképpen se nyissák meg a csatoltan érkező fájlokat és a gyanúsnak ítélt e-maileket azonnal töröljék. A Bagle.K esetében azért érdemes külön odafigyelni, mivel a vírusos levelek ismerős, például a [email protected], [email protected] hamisított feladóval is érkezhetnek.A Bagle és társai hatása nem csak a megnövekedett mail forgalomban jelentkezik, hanem a vírusok a fertőzött számítógépeken úgynevezett hátsó ajtót is nyithatnak, amelyen keresztül a rendszer sebezhetővé válik. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Roger kicsoda? Feltartóztatta a biztonsági őr Federert - videó

Roger kicsoda? Feltartóztatta a biztonsági őr Federert - videó

Több ezren tüntettek Trump ellen a Nők menetén

Több ezren tüntettek Trump ellen a Nők menetén

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

Stephen King rémmeséiből készül sorozat

Stephen King rémmeséiből készül sorozat

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

Gyászol a TV2 a

Gyászol a TV2 a