Tetszett a cikk?

A cseh rokkantnyugdíjas fiatalember több európai és amerikai bank számítógépes rendszerét törte fel, a leemelt pénzből pedig elektronikus készülékeket rendelt.

Számítógépének felszereltsége és tudása a rendőrségi szakértőket is meglepte. A fiatalember elmondta, hogy amióta rokkantnyugdíjas, gyakorlatilag minden idejét számítógépe előtt tölti. Azt állítja, hogy "nem volt nagy tudomány" feltörni a bankokat, s hogy mindenre saját maga jött rá, nem volt bűntársa.A férfi, akit jelenleg Brünnben tartanak fogva, több mint másfél millió koronával - azaz hozzávetőleg tizenkétmillió forinttal - rövidítette meg a bankokat. A pénzből rendszeresen rendelt magának elektronikus készülékeket, számítógépeket, filmeket, de lakberendezési tárgyakat is vett és költséges kirándulásokra is befizetett. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!