Tetszett a cikk?

A tervek szerint négy frekvenciaengedélyt ad ki a minisztérium. A tárcánál arra számítanak, hogy a mostani három GSM-szolgáltatón kívül is lesz érdeklődő a pályázat iránt.

Augusztus végéig kiírja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a harmadik generációs mobiltendert - közölte Kovács Kálmán, a tárca vezetője hétfőn. Kovács Kálmán úgy vélte, hogy három sikeres pályázat lesz majd a tenderen. A miniszter e szerint az elmúlt években sikeres volt a versenyszabályozás, illetve a versenypiac kialakítása, amit mutat az is, hogy az idén akár 10 százalékkal is csökkenhetnek a távközlési tarifák.A miniszter elmondta, hogy a harmadik generációs tender kapcsán nem akarnak túlságosan magas licencdíjat beszedni, mivel a cél az, legalább is a nagyvárosokban, hogy minél hamarabb működő hálózatokat hozzanak létre a licencet vásárló cégek. A harmadik generációs licencet megvásárló szolgáltatónak lehetőséget nyújtanak arra, hogy szolgáltatást nyújtson 900, illetve 1800 megahertzen is.Az eseményen elhangzott, hogy az információs társadalom- és gazdaságfejlesztésre az európai uniós és a magyar kormányzati forrásokat tekintve összesen 7,7 milliárd forint, míg 2005-2006-ban 27,5 milliárd forint jut. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály

855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály

A balkáni magyar befolyásszerzésről érdeklődik az EP

A balkáni magyar befolyásszerzésről érdeklődik az EP

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt