Tetszett a cikk?

Átvállalnák a postahivatalok feladatait a takarékszövetkezetek, amivel elkerülhető lenne, hogy a hatszáz fő alatti lélekszámú településeken mobil postai szolgáltatást vezessenek be.

A Magyar Posta 1142, hatszáz főt el nem érő lélekszámú kistelepülésen működtetett, illetve működtet még ma is fix postahivatalt. A másfél évvel ezelőtt eldöntött racionalizálási program keretében ezeken a településeken a postaszolgáltatást mobil postai szolgáltatás váltotta, illetve váltja fel.Eddig 248 kistelepülésen szüntették meg a postahivatalt, ezeken a helyeken már a mobil posta működik. További 218 településen augusztus 31-ig történhet meg a csere. Az érintett 466 település közül 44-ben működik olyan takarékszövetkezeti fiók, amely ügynökként átvállalhatná a postai szolgáltatások elvégzését - mondta Csicsáky Péter, a Takarékbank Rt. vezérigazgatója.Mivel a helyi önkormányzatok már eddig is számos településen részt vettek a postai szolgáltatásokban, a megszűnő postahivatalok alkalmazottai számára önkormányzati helyiséget biztosítottak, illetve a postai alkalmazottakat saját alkalmazottjukként foglalkoztatják tovább - tette hozzá Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke.Az összesen 466 megszűnt, vagy a tervek szerint 2004. augusztus 31-ig megszűnő kistérségi postahivatal 75 százaléka 7 megyére koncentrálódik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szomszédban sem akar csitulni a járvány

A szomszédban sem akar csitulni a járvány

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten