Tetszett a cikk?

Egyenként akár több tízezer forintot is megadnának a netezők azokért az e-mailcímekért, amelyeket a Google 1 gigabájtnyi tárhelyet kínáló, Gmail elnevezésű e-mail-szolgáltatásának jelenlegi tesztelése során bocsátottak ki.

Az internet-használók ugyan inkább ahhoz szoktak hozzá, hogy az egyébként fizetős tartalmakhoz ingyenesen hozzájussanak, a helyzet most ettől némileg eltér: a Google április végén indított, de jelenleg még kísérleti szakaszban lévő e-mail-szolgáltatásának korlátozott számban kibocsátott címeiért valóságos hajsza folyik a neten.Az eBay online aukciós cég árverésein egyesek akár több tízezer forintnyi pénzt hajlandók fizetni egy-egy, 1 gigabájt tárhelyet kínáló postafiókért - írja a repubblica.it. A Google első körben közeli munkatársaknak adta meg a regisztrálás lehetőségét, majd a sajtó kiválasztott képviselői juthattak hozzá egy-egy Gmail-címhez. Utóbb egyes, a Google égisze alá tartozó szolgáltatások felhasználói próbálhatták ki a levelezőszolgáltatást, így például a blogger.com-on webnaplót vezető userek kaptak postafiókot.Mivel ezek a felhasználók egy-egy ismerőst be is „szervezhettek”, a még mindig szűk körű felhasználói kör seftelni kezdett a Gmail-hozzáférésekkel: a Gmail-postafiókra áhítozók akár 50-100 dollárt is fizetnének egy „meghívóért”.A GmailSwap.com weboldal például ajánlattevők és a Gmail-címre áhítozók egymásra találásához kínál felületet, itt a pénz mellet egyéb használati tárgyakat is kínálnak egy regisztrációs lehetőségért. A rajongás a Gmail vonzó szolgáltatásain kívül – 1 gigabájtnyi tárhely, spamszűrés – nyilván annak is szól, hogy sok netező – presztízs-okokból – már most lefoglalná névre-szabott e-mail-címét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból