Október 1-től a Nemzetközi Egészségügyi Központ Kft. üzemelteti az Albert Schweitzer Kórház radiológiai részlegét, és év végéig valamennyi diagnosztikai részleg is magánvállalkozásba kerülhet.

Így a gasztroenterológia, a patológia és a laboratórium is magánvállalkozásba kerül, illetve megvizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a jövőben közhasznú társaságként, vagy alapítványi formában működjék-e az intézmény - közölte Kosztura László, a kórház főigazgató főorvosa.A kórházigazgató szerint a radiológia fejlesztése több száz millió forintot igényel, ezzel az összeggel viszont nem rendelkezik az önkormányzat. Ebben a helyzetben írták ki a közbeszerzési eljárást; ennek nyertese vállalta új röntgengépek, CT- és MR-berendezés beszerzését, illetve a részleg teljes felújítását.Kosztura a költségek érzékeltetésére azt mondta, hogy egy röntgen munkahely kialakítása 50 millió forintba kerül, a CT 180 millió, az MR pedig 250 millió forint. Szerinte a radiológia dolgozóinak ezzel egy időben megszűnik a közalkalmazotti státusa és a cég állományába kerülnek, a jelenleginél magasabb fizetéssel.Eddig még egy dolgozó sem jelezte, hogy nem vállalja a váltást és a lakosság számára sem jelent változást az intézkedés, hiszen az ellátást továbbra is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza - fűzte hozzá a főigazgató.A 375 ágyas hatvani kórház az idén 2,4 milliárd forintból gazdálkodhat, ami 300 millió forintos csökkenés 2003-hoz képest. A kórház a városban és vonzáskörzetében 90 ezer ember ellátásáért felelős, a traumatológia és a bőrgyógyászat illetékességi területén pedig 200 ezren élnek. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Visszavágnak Amerikának: büntetik azt a munkavállalót, aki iPhone-t vásárol

Visszavágnak Amerikának: büntetik azt a munkavállalót, aki iPhone-t vásárol

Veronai buszbaleset: folytatódott a per, de a sofőr most sem jelent meg

Veronai buszbaleset: folytatódott a per, de a sofőr most sem jelent meg

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Kövér: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni

Kövér: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni

Lenyűgöző fotó: elkészítette az első igazi szelfit a Marson állomásozó InSight

Lenyűgöző fotó: elkészítette az első igazi szelfit a Marson állomásozó InSight

Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket