Orbán Viktor magánúton tartózkodik Portugáliában, költségeit maga állja – állítja a Fidesz. A szocialisták ugyanakkor a külügyminisztertől várnak választ arra a kérdésre, hogy Orbán útját állami pénzből finanszírozzák-e.

A magyar adófizetőknek kerül-e pénzébe Orbán Viktor és családja portugáliai nyaralása - firtatja Zuschlag János és Szitka Péter szocialista képviselő Kovács László külügyminiszterhez intézett levelében.A két képviselő kitér arra, hogy a Fidesz elnöke a lisszaboni magyar nagykövet vendégeként tölt el néhány napot Portugáliában, aminek keretében megtekinti a labdarúgó Európa-bajnokság záró mérkőzéseit is. Szerintük ez alapján joggal merül fel a kérdés, ki finanszírozza a volt miniszterelnök és családja oda-vissza útját, az ott tartózkodás költségeit, a szállást és a közlekedést, valamint "a pártelnök és két gyermeke számára a labdarúgó mérkőzésekre szóló igen borsos árú belépőjegyeket". Arra is választ várnak Kovács Lászlótól, kapott-e a Külügyminisztérium tájékoztatást Orbán Viktor portugáliai tartózkodásával, illetve programjával kapcsolatban, illetve Balla János nagykövet szervezett-e bármilyen hivatalos programot a Fidesz elnöke számára.Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője közölte, Orbán Viktor magánúton, a nagykövet személyes vendégeként tartózkodik Portugáliában, költségeit maga állja. Orbánnak nincs hivatalos programja Lisszabonban, de várhatóan lesz egy nem hivatalos találkozója José Manuel Durao Barroso jelenlegi portugál kormányfővel, leendő európai bizottsági elnökkel - tette hozzá. Megjegyezte: a két politikus régóta jó kapcsolatban van, mindketten az Európai Néppárt alelnökei. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Engedély nélküli követelésvásárlásért büntetett egy céget tízmillió forintra az MNB

Engedély nélküli követelésvásárlásért büntetett egy céget tízmillió forintra az MNB

Kárt okoz egy üzlettárs? Így lehet kizárni a cégből

Kárt okoz egy üzlettárs? Így lehet kizárni a cégből

Videókkal bizonyítaná az Apple: az új iPad Próval minden más

Videókkal bizonyítaná az Apple: az új iPad Próval minden más

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

Mi értelme van ennek az egésznek?

Mi értelme van ennek az egésznek?

Itt a figyelmeztetés a fél országra: havazni fog

Itt a figyelmeztetés a fél országra: havazni fog