Az elmúlt napokban sorra döntötték meg korábbi árfolyamcsúcsaikat a Mol-papírok. A cég kazahsztáni terjeszkedésének bejelentését 8350 forintos, történelmi csúcsot jelentő részvényárral fogadta a piac. A hvg.hu által megkérdezett elemzők jövő tavaszra 9850 forintos Mol-árfolyamra számítanak.

A Mol stratégiájába jól illeszkedik a kazah kőolajmező megvásárlása; ennek révén kevésbé lesz kitéve a nyersolajárak világpiaci ingadozásának. A társaság célja, hogy finomítókapacitásának 60 százalékát saját kitermelésű olajjal lássa el. Jelenleg ez az arány csupán 20 százalék. A kitermelőhelyek vásárlását a gázüzletág értékesítéséből várható 1,2-1,3 milliárd dollárból fedezné a társaság. A kazah bevásárlás ennek a stratégiának az első lépése.Jót tett a Mol árfolyamának az is, hogy korábban sokan úgy vélték, 8 ezer forint felett az OMV eladhatja Mol-papírjainak egy részét. Wolfgang Ruttensdorfer, az OMV elnök-vezérigazgatója azonban a napokban cáfolta ezeket a híreszteléseket.Technikai elemzők szerint az a tény, hogy a Mol nagy lendülettel és magas forgalom mellett száguldott át a 8000 forintos, majd a 8100 és 8200 forintos határon, azt mutatja, hogy azoknak az elemzőknek volt igazuk, akik már az idei első negyedév rekorderedményeinek megismerése előtt is az év legjobb magyar papírjának tartották a Mol-t. A cég eredményeinek elemzése szintén azt mutatja, hogy a következő 12 hónapban a Mol-papír lehet a legjobb befektetés a magyar részvénypiacon.A jövő év első negyedévének végére 9850 forintos Mol részvényre számítunk, így a következő 12 hónapban a Mol-papírok 18 százalékos hozamot produkálhatnak. Az OTP 15 százalékos várható hozammal csak a második legjobb blue chip a piacon a Mol után – mondta a hvg.hu-nak Pártl Zoltán, a K&H Equities elemzője.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Velencei Bizottság: Hatályon kívül kell helyezni a bevándorlási különadót

Velencei Bizottság: Hatályon kívül kell helyezni a bevándorlási különadót

Két Vidi-játékos az Európa Liga álomcsapatában

Két Vidi-játékos az Európa Liga álomcsapatában

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

Szabadon engedték a Momentum rabosított alelnökét

Szabadon engedték a Momentum rabosított alelnökét

Funkciók, amiket lelkiismeret-furdalás nélkül elvárhatunk kávéfőzőnktől

Funkciók, amiket lelkiismeret-furdalás nélkül elvárhatunk kávéfőzőnktől