A vegyipari társaság osztrák tulajdonosa nemsokára a cég eladása, az új tulajdonos pedig a tőzsdei kivezetés mellett dönthet. A kérdés az, milyen áron éri meg eladni a BorsodChemet.

A VCP Capital Partners Unternehmensberatungs AG felméri lehetőségeit a BorsodChem Rt.-ben lévő befolyását illetően - közölte a BorsodChem hétfőn a tőzsde honlapján. A magyar vegyipari társaság tőkeszerkezetének felülvizsgálata és a VCP a cégben fennálló befolyását érintő lehetőségeinek felmérése és bármely egyéb ezekkel kapcsolatos lépés várhatóan 2004-ben megtörténik - áll a közleményben.A VCP esetleg még az idén elad a Borsdochemben lévő 91,2%-os részesedéséből - erre következtetett kedden az osztrák APA hírügynökség a VCP közleményéből. A VCP szóvivője megerősítette a hírügynökségnek, hogy az osztrák tulajdonban lévő kazincbarcikai cég tulajdonosi struktúrájának módosítását fontolgatják. Ez szakértők szerint jelentheti a részvények eladását, vagy akár újabb tőkebevonást.A portfolio.hu is arra következtet a közlemény szövegéből, hogy a BorsodChemet nemsokára eladják és kivezetik a magyar tőzsdéről. A kényes pontnak a gazdasági hírportál az árat tekinti. A VCP ugyanis 2000-2001-ben elég drágán szerezte meg a vegyipari társaságot. Az 1,500-1,600 forintos átlagárat a tavaly év végi 5,600 forinton történő tőkeemeléssel sikerült ugyan csökkentenie, de a magas elvárt haszonért keményen meg kell dolgoznia. Amennyiben a VCP pénzhez akar jutni, akkor vagy el kell adni a céget, vagy osztalékként kell kivennie a pénzt - teszi hozzá a portfolio.hu.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Durva büntetést rótt ki a Milanra az UEFA

Durva büntetést rótt ki a Milanra az UEFA

TASZ: Jogellenesen vetett be könnygázt a rendőrség a tüntetők ellen

TASZ: Jogellenesen vetett be könnygázt a rendőrség a tüntetők ellen

Kurz szépen odaszólt egyet Orbánnak a Frontex miatt

Kurz szépen odaszólt egyet Orbánnak a Frontex miatt

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

Tökéletes fricska a Kutyapárttól a köztévének

Tökéletes fricska a Kutyapárttól a köztévének

Budapestre is elhozzák a FINA új versenyét

Budapestre is elhozzák a FINA új versenyét