Szanyit Medgyessy Péter miniszterelnök menesztette vidékpolitikai kormánymegbízotti tisztségéből, de a szocialista politikus államtitkári posztját a kormányfő döntése nem érinti.

Az Index szerint Szanyinak azért kellett távoznia, mert többszöri nekifutásra sem sikerrült olyan vidékfejlesztési programot a kabinet elé terjesztenie, amely elnyerte volna a miniszterelnök és a miniszterek többségének tetszését.Szanyi Tibor ugyanakkor továbbra is a földművelési tárca politikai államtitkára marad. Az új vidékpolitikai kormánymegbízott személyéről még nem született döntés - teszi hozzá a hírportál.Szanyi tisztségének létrehozásáról tavaly július 2-i ülésén döntött a kabinet. A kormányülést követő tájékoztatón Gál J. Zoltán azt mondta: a vidékpolitikában hatékony intézményrendszerre, és a különböző szakterületek összehangolására van szükség.A szóvivő egy évvel ezelőtt azt is bejelentette, hogy a falu- és vidékpolitikai feladatok összehangolására egy, az érintett tárcák politikai államtitkáraiból álló vidékpolitikai munkabizottság is megalakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brüsszelt nem lehet megállítani

Brüsszelt nem lehet megállítani

Szörnyen rossz véleménnyel vannak a magyarok az oktatásról és a tanári fizetésekről

Szörnyen rossz véleménnyel vannak a magyarok az oktatásról és a tanári fizetésekről

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

Egy fiatal lány lett az ország legsokoldalúbb informatikusa

Egy fiatal lány lett az ország legsokoldalúbb informatikusa

Magyar „boszorkány” ölhetett Ausztriában

Magyar „boszorkány” ölhetett Ausztriában

Ki nyert ma az ötös lottón?

Ki nyert ma az ötös lottón?