Tetszett a cikk?

Megfontolás tárgyát képezi a 48 százalékos szja kulcs bevezetése és az árfolyamnyereség-adó visszatérése – jelentette be Draskovics Tibor pénzügyminiszter.

A társadalmi igazságosság jegyében megfontolás tárgyát képezi a 48 százalékos személyi jövedelemadó kulcs bevezetése a legmagasabb jövedelműek megadóztatására, vagy a jómódúak adókedvezményeinek megvonása – mondta az Info Rádiónak Draskovics Tibor pénzügyminiszter. Az MSZP javaslata szerint évi bruttó 6 millió forint jövedelem felett kellene a maximális adókulcsot fizetni.Az árfolyamnyereség-adó szintén visszatérhet, hiszen nem nevezhető racionálisnak, hogy a munkajövedelmek adóznak, a tőkejövedelmek pedig nem. Az osztalékjövedelem, amely szintén tőkejövedelem, nem adómentes. Sőt tőzsdén kívüli befektetéseken realizált nyereség sem adómentes – teszi hozzá a hírhez a portfolio.hu.A kérdésben úgy tűnik, egymásra talált az MSZP, a PM és az ellenzék. A Fidesz mindig az árfolyamnyereség-adó mellett érvelt - jelentette ki korábban Tállai András Fideszes képviselő, korábbi PM-államtitkár. A 2003-ban megszüntetett 20 százalékos árfolyamnyereség-adó 25 százalékra nőhet, mivel azóta emelkedett a tőkejövedelmekre vonatkozó közteher mértéke – hangzott el korábban a parlamentben Tállai felszólalásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kevesebb több: szolid tuningot kapott a Ferrari 812 Superfast

A kevesebb több: szolid tuningot kapott a Ferrari 812 Superfast

Indonézia évi 250 millió vakcinát fog gyártani, ha beválik a helyben fejlesztett oltóanyag

Indonézia évi 250 millió vakcinát fog gyártani, ha beválik a helyben fejlesztett oltóanyag

Tizenegy új koronavírus-fertőzöttet találtak, egy beteg elhunyt

Tizenegy új koronavírus-fertőzöttet találtak, egy beteg elhunyt