szerző:
MTI

Több mint 94 ezer eurót adott egy Renoir-csendéletért egy svájci műgyűjtő vasárnap a nyugat-franciaországi Brestben tartott árverésen.

A mintegy 500, kizárólag impresszionista festményekből rendezett aukción elkelt, kis méretű, alig 17x28 centiméteres mű, amelyet Renoir 1900 és 1910 között festett, egy breton család tulajdonában volt. Az árverés szervezői 30-40 ezer euróra becsülték értékét, ám a telefonon licitáló vevő 94 100 eurót fizetett a képért.

Mégsem ez az alkotás érte el az aukció csúcsát: Paul Sérusier (1864-1927) Helena de Pouldu kunyhója című alkotása 97 ezer eurót ért meg egy francia vevőnek. Igaz, ez az összeg kevésbé lepte meg a szervezőket, mert eleve 80-100 ezer euró körülire taksálták értékét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Internet

Online aukción Orbán, Torgyán és Lagzi Lajcsi

Internetes aukció indul Róth István "Millenniumi magyar kormány a Korona évében" című olajfestményére, amelyet 25 millió forint kikiáltási áron kínálnak. A 2,60 x 5 méteres vászon középén egymás mellett mosolyog Torgyán József és Orbán Viktor, mögöttük félkaréjban állnak a kormány tagjai.

Kult

Szövetségbe forrt aukciósházak

A nemzetközi aukciós piacon egyedülálló szereplőnek számít az International Auctioneers (IA), nyolc különböző ország egy-egy jelentős, gyakran piacvezető aukciósházának laza szövetsége. A Műértő című lap munkatársa az IA elnökével, Cyril Kollerrel beszélgetett.

Kim Dzsong Un meghívta a pápát

Kim Dzsong Un meghívta a pápát

Nagydarab kidobók vertek össze egy 15 éves fiút az egri Uránia moziban – videó

Nagydarab kidobók vertek össze egy 15 éves fiút az egri Uránia moziban – videó

Elítélték az első hajléktalant Budapesten, figyelmeztetést kapott

Elítélték az első hajléktalant Budapesten, figyelmeztetést kapott

Fotó: Madarat formáztak meg a rajzó seregélyek Sárospataknál

Fotó: Madarat formáztak meg a rajzó seregélyek Sárospataknál

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

Egy nap alatt elszívták az összes füvet Kanadában

100 millió eurót ad Bill Gates Európának

100 millió eurót ad Bill Gates Európának