szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 121,57 pontos, 0,60 százalékos csökkenéssel, 20 282,20 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 19,9 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Szabó Gergely, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, hogy a BUX kimaradt a régióra jellemző 2-3 százalékos gyengülésből, és szerény veszteségben zárt. Ez azonban - különösen negatív nemzetközi hangulat mellett - nem zárja ki, hogy a következő kereskedési napon a magyar részvényárfolyamok is kivegyék részüket az általános gyengülésből. 
 
Az üzletkötő kiemelte a Richter jó teljesítményét, illetve azt, hogy a Magyar Telekom a zárásra nagyjából ledolgozta napközbeni veszteségét. Megjelentek a vevők az OTP piacán is, a papír azonban 2 százalékos mínuszban zárt. 
 
A Mol kereskedésében elcsitult annak a hétfői bejelentésnek a hatása, hogy az olajipari cég meg kívánja venni az INA közkézhányadban lévő részvényeit. A Mol árfolyama a bejelentést követően több mint 2 százalékot esett, kedden azonban már emelkedett az árfolyam. A Mol 95 forinttal, 0,52 százalékkal 18 495 forintra erősödött, 3,4 milliárd forintos forgalomban. 
 
Az OTP részvények ára 130 forinttal, 2,04 százalékkal 6.250 forintra csökkent, forgalmuk 12,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,39 százalékkal 767 forintra esett, forgalma 2,3 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 95 forinttal, 0,29 százalékkal 33 095 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el. Szektortársa, az Egis 48 millió forintos forgalomban 90 forinttal 0,59 százalékkal 15 130 forintra gyengült. A BUMIX értéke 2,09 százalékkal 47,23 ponttal 2207,21 pontra csökkent.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: az OTP húzta felfelé az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 217,99 pontos emelkedéssel, 20 343,12 ponton zárt kedden, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 1,08 százalékos erősödés.

MTI Gazdaság

BÉT: tovább csökkent a részvényforgalom

Júniusban tovább csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma, a részvénypiacon - kétszeres árfolyamértéken számolva - 563 milliárd forint értékben születtek üzletek, ami 15 százalékkal alacsonyabb a májusi forgalomnál - közölte a BÉT a brókercégek jelentései alapján készült havi statisztikájában kedden.

MTI Gazdaság

BÉT: pesszimista hangulatban esett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,11 pontos, 1,35 százalékos csökkenéssel, 20 111,41 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 26,56 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság