szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A MÁV szakmailag több ponton vitatja az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a vasúti közlekedés korszerűsítésének ellenőrzéséről a napokban nyilvánosságra hozott jelentésének egyes megállapításaival, és fenntartja a jelentés készítésekor tett észrevételeit – mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója.

A sajtótájékoztatón Podonyi László, az ÁSZ igazgatóhelyettese elmondta: továbbra is reálisnak tartják a leírtakat, a MÁV észrevételeit pedig szerepeltetik a jelentésben.

Podonyi László kérdésre válaszolva kijelentette: az Állami Számvevőszék összességében nem tartja törvénytelennek a MÁV Cargo privatizációját, de szerintük az értékesítés előkészítésénél, az értékeléskor nem vették figyelembe, hogy fejlődő vasúti árufuvarozási piacot adnak el.

Kérdésre válaszolva Podonyi László elmondta: az ÁSZ-jelentésben konkrét bűncselekményt nem állapítottak meg, büntető feljelentést nem tesznek.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Indokolatlan kötelezettségek a Cargóval aláírt szerződésben

A MÁV Cargo Zrt. értékesítésénél nem érvényesült a tartós állami tulajdonra vonatkozó jogalkotói szándék, az aláírt szerződés a MÁV Zrt. számára indokolatlan kötelezettségeket tartalmaz, a vevő által vállalt kötelezettségek aggályosak és több ponton célszerűtlenek a magyar államra nézve – áll a számvevőszék MÁV-ról készített jelentésében.

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

Köves Slomó szerint még egy-másfél év, amíg megnyithat a Sorsok Háza

Köves Slomó szerint még egy-másfél év, amíg megnyithat a Sorsok Háza

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek