szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Erősödött a forint a régiós devizákkal együtt a budapesti bankközi devizapiacon szerdán.

Délután fél ötkor 232,15/30 forintot ért egy euró – a kedd délutáni és az azzal megegyező szerda reggeli 232,50/60 forint, majd a délben megérintett 233,40 forint után. A kereskedők szerint nyugodt piacon a régiós és feltörekvő devizákkal együtt erősödött a forint; leginkább a zloty árfolyama javult, de a cseh korona, a román lej és a török líra is drágult.

A forint a dollárral szemben is erősödött: az amerikai deviza árfolyama szerdán délután 146,10/25 forint lett a reggeli 146,20/30 forint és a keddi 145,50/60 forint után.

A nyugalom a bankközi forintpiacra is jellemző volt, a három hónapos kamat például mindössze 2 bázisponttal, 8,55 százalékról 8,53 százalékra változott – visszafogott, csendes kereskedés mellett.

Az állampapírok másodpiacán is unalmas kereskedésről számoltak be a kereskedők, a hozamszint a forint erősödésével párhuzamosan csökkent. Mindössze az okozott némi pezsgést, hogy egy befektetési alap 5 éves államkötvényeit 10 évesre cserélte; valamint, hogy a 2019/A államkötvénynek csütörtökön lesz az aukciója, így adásvételére több befektető is épített pozíciókat. A 2012/C államkötvény kamata jelenleg 8,70 százalék, a 2019/A kötvényé 8,10 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Menczer szerint Európa Kínában áll sorban vakcináért

Menczer szerint Európa Kínában áll sorban vakcináért

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp