szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerdán várhatóan nyomás alatt marad a forint is, a világméretekben rossz befektetői hangulat miatt, jóllehet, ha az értékpapírpiacok tovább gyengülnek, az átáramló pénz akár némi nyereséget is okozhat a devizapiacon, igaz, jobbára csak a lengyel zlotyinál, amelyet kamatemelési várakozások is támogatnak, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

A londoni bankközi piacon a forint szerda reggel, 232,05-55/eurón, 0,24 százalékkal gyengébb volt az euróval szemben a kora hajnalinál, és 8,23 százalékkal erősebb, mint év végén. Kedd este 231,50-232,00/euró volt. Kedd reggel 8,94 százalékkal erősebb, hétfő reggel 8,68 százalékkal erősebb, péntek reggel 8,61 százalékkal erősebb, csütörtök reggel 8,48 százalékkal erősebb, múlt szerda reggel 8,66 százalékkal erősebb volt az euróval szemben, mint tavaly év végén.

A szlovák korona szerda reggel, 30,295-335/eurón, 9,81 százalékkal erősebb (kedd reggel 9,82 százalékkal erősebb), a cseh korona, 23,321-46/eurón, 11,99 százalékkal erősebb (kedd reggel is 11,99 százalékkal erősebb), a lengyel zlotyi, 3,2400-50/eurón, 10,01 százalékkal erősebb (kedd reggel 9,71 százalékkal erősebb) volt az euróval szemben, mint év végén.

Szerda reggel az euró 1,57 dollár volt vételi oldalon, 0,00 dollárral olcsóbb a keddi későinél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken