szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

2,3 milliárd forint kártérítést követel a magyar államtól az úgynevezett SoKo Pannonia- és SoKo Bunda-akcióban érintett vállalkozások egy csoportja - tudta meg a Népszabadság.

A 17 cég szerint a Legfőbb Ügyészség és a magyar államigazgatás felelős szervezetei kárt okoztak a vállalkozásoknak, mert jogsértéseikkel és mulasztásaikkal segítették a ma már több német bíróság által is törvénytelennek minősített munkaügyi razziákat. A 2004-2005-ös razziák miatt félszáz magyar cég összesen 500 millió eurós veszteséget szenvedett el, egyes vállalkozások tönkrementek - írja a napilap.

A németországi feketemunka elleni kampány idején félszáz magyar cég ellen indult vizsgálat, melyek együttesen több mint háromezer kiküldetésben foglalkoztatott dolgozónak adtak munkát német munkahelyeken. Az akció során zárolták a hatóságok a magyar cégek számláit, Németországban és Magyarországon is házkutatásokat tartottak az irodáikban. A hatósági fellépés hatására a német cégek sorra szerződést bontottak a magyarokkal - tette hozzá a Népszabadság.

A kártérítést követelő cégek szerint a magyar állam nem védte meg őket és a Legfőbb Ügyészség is hibázott az ügyben, amikor kiadta adataikat a német hatóságoknak - olvasható a napilapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

A járvány miatt kénytelen megválni Bud Spencer és Terence Hill arcképétől a Hedon

A járvány miatt kénytelen megválni Bud Spencer és Terence Hill arcképétől a Hedon

Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai Károly éttermei

Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai Károly éttermei