szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az év első hat hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 54,3 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 2,2 százalékkal nőtt, miközben a vendégéjszakák száma összességében az egy évvel korábbi szinten maradt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az idén az év első öt hónapjában a szállodák 53 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 6 százalékkal, a vendégéjszakák száma 1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest.

Tavaly az első felében a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák az előző év azonos időszakához hasonlóan, átlagosan 54,2 százalékos szobakapacitás-kihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 3,5 százalékkal nőtt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Gazdaság

Egy szállodai éjszaka átlagosan 71 euró Magyarországon

Az év első öt hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 53 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 6 százalékkal, a vendégéjszakák száma 1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

MTI Gazdaság

KSH: a szállodai átlagár Magyarországon 15307 forint

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele az idén az első öt hónapban 88,3 milliárd forint volt, ami folyó áron 3,1 százalékos növekedés 2007 azonos időszakához viszonyítva, a szállásdíj-bevétel 5,6 százalékkal 49 milliárd forintra nőtt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

MTI Gazdaság

Többet kerestek a szállodások, mint tavaly

A kereskedelmi szálláshelyek 2008 január-áprilisban összesen 64 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ez folyó áron 1,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját

Feltérképezték az állatvilág legnagyobb ismert genomját

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója

Laptop helyett: így fog kinézni az Apple 2021-es iPad Prója