szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Júniusban tovább erősödött az infláció az Egyesült Államokban: a havi szintű emelkedés 1,1 százalék lett májushoz képest, – ez 26 éve nem látott havi növekedés – jóval meghaladva a 0,7 százalékos elemzői várakozást. Tavaly júniushoz képest 5 százalékra erősödött a tizenkét havi fogyasztói áremelkedési ütem a májusi 4,5 százalékról.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül számolt maginfláció 0,3 százalék volt júniusban, de így is magasabb a 0,2 százalékos elemzői várakozásnál.

Az energiaárak júniusban 6,6 százalékkal nőttek, tükrözve a benzinárak 10,1 százalékos emelkedését.

Az adat után egy euróért 1,5878 dollárt adtak New Yorkban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Londoni katasztrófa-forgatókönyvek az amerikai depresszióra

Az 1930-as évek amerikai depressziója óta a legrosszabb júniusát zárja a New York-i Dow Jones tőzsdemutató, hacsak nem lesz valamilyen "csodaszerű" fellendülés hétfőn, és egyes londoni elemzők most már az akkorihoz hasonlatos összeomlást sem zárják ki, bár ez egyelőre nem konszenzus a Cityben.

MTI Gazdaság

A Fed szigorítja jelzáloghitelezés szabályait

Emelkednek az amerikai és a nyugat-európai tőzsdemutatók, erősödik a dollár hétfőn délután, miután az amerikai pénzügyi kormányzat szemlátomást igyekszik valamelyes rendet teremteni a jelzáloghitelezésben.

MTI Gazdaság

A Fed emelte a GDP-növekedési előrejelzését, a piacok zuhannak

A hétfői emelkedés után kedden zuhannak a részvénypiacok, a dollár gyengül, mégpedig gyorsuló ütemben, mióta az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) elnöke, Ben Bernanke kedd délután mindenkit figyelmeztetett, aki még nem vette volna észre: a pénzügyi piacok és a pénzügyi intézmények továbbra is jelentős feszültséget állnak ki.

MTI Gazdaság

Termelői árak: júniusban 27 éves drágulási rekord

Júniusban az Egyesült Államokban 1,8 százalékkal nőttek a termelői árak májushoz képest. Az élelmiszer- és energiaárak nélkül számolt termelői maginfláció 0,2 százalék volt. Az elemzők az átfogó termelői áremelkedésre 1,5 százalékot vártak, a májusi 1,4 százalékot követően. A maginflációt 0,3 százalékra valószínűsítették a májusi 0,2 százalék után.

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter

Szijjártó gratulált Biden minisztereinek

Szijjártó gratulált Biden minisztereinek

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét