szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Segédkezet nyújthat az eladósodott magánszemélyeknek a személyi csőd intézményének a bevezetése – írja a Világgazdaság.

Az igazságügyi tárca elképzelései szerint a támogatás nem feltétlenül jelentene egyet az adósságleírással, és a jóhiszemű bajbajutottaknak komoly kötelezettségeket kell teljesíteniük ahhoz, hogy mentesüljenek tartozásuk egy része alól – írja a lap. A hazai elgondolások szerint az elismert tartozásainak teljesítésére, törlesztésére tartósan képtelen személy az erre kijelölt hatóságnál – például a közigazgatási hivatalnál – kezdeményezhetné az adósságrendezési eljárást.

Az adósságkezelő eljárások szigorú feltételekkel nyújtanak mentőövet. A németeknél 2006-ban már 93 ezer személy tudott ennek segítségével új életet kezdeni – írja a Világgazdaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

Felcsút lett a fociakadémiák fociakadémiája, titkolják, ezért mennyi pénz jár

Felcsút lett a fociakadémiák fociakadémiája, titkolják, ezért mennyi pénz jár

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt