szerző:
MTI

Csoportos létszámleépítéssel elbocsátják a Zalabaromfi dolgozóit, az üzemet nem indítják újra - közölte a zalaegerszegi cégcsoport szakszervezeti vezetője.

Horváth László, a cégcsoport tulajdonosi képviselőjével és a Baromfiipari Dolgozók Szakszervezetének vezetőivel hétfőn tartott egyeztetésről elmondta: a Zalabaromfi tulajdonosai jövő hétfőn megkezdik a csoportos létszámleépítést, ezt a munkaügyi központnak is jelzik. A megbeszélésen az hangzott el, hogy az üzemet nem indítják újra, de a tulajdonosi képviselő ígéretet tett a dolgozók elmaradt juttatásainak rendezésére.

A korábban mintegy 700 főt foglalkoztató Zalabaromfi két cégénél hétfőig körülbelül ötvenen adták be rendkívüli felmondásukat, abban bízva, hogy ez munkajogilag nagyobb védelmet ad számukra. Hivatkozási alapjuk az, hogy október 10-ig a cégcsoport nem utalta át a fizetésüket, ezért 15 napon belül joguk van a rendkívüli felmondáshoz.

A Zalabaromfi szeptember elején hozta nyilvánosságra, hogy a cégcsoport folyószámláit szeptember 1-jén minden előzetes bejelentés nélkül zárolta a CIB Bank, amellyel azóta sem sikerült megállapodniuk. A baromfifeldolgozást 2008. szeptember 10. óta szüneteltető cég a dolgozók bérét a múlt hónapban még ki tudta fizetni, de a beszállítók követeléseivel azóta is adós. A múlt szerdán a takarmánykeverők emiatt leállították a Zalabaromfi által a gazdákhoz kihelyezett 350 ezer pulyka takarmányellátását, a tartalékokból a gazdák már csak néhány napig tudják etetni az állatokat.

A CIB eljárása, illetve a károkozás miatti tiltakozásul kedden, és a tervek szerint a hét két másik napján is demonstrációt szervez a CIB budapesti székháza előtt a Zalai Baromfitartók Közössége, amelyhez várhatóan csatlakozik a Baromfi Terméktanács is. A közösség jelezte, hogy kártérítési pert is indít az okozott kár megtérítése érdekében.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Nem tud fizetni a Zalabaromfi, zárolták a számláit

A CIB Bank Zrt. szeptember 1-jén minden előzetes értesítés nélkül zárolta a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. és a Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. számláit, emiatt sem a 650 dolgozójának, sem a beszállítóknak nem tud fizetni a zalaegerszegi cégcsoport – jelentette be közleményben a Nemes Imre vezérigazgató.

MTI Gazdaság

Zárolták a Zalabaromfi számláit. Nem értik, miért

Bízik a Zalabaromfi cégcsoport abban, hogy a CIB Bankkal sikeres tárgyalásokat folytathat, bár a két zalaegerszegi társaság továbbra sem kapott választ arra, hogy a pénzintézet miért zárolta a számláit – közölte a cégek igazgatósága.

Cégvilág

Vevő a Zalabaromfira.

A 8 milliárd forintos adóssággal küszködő, korábban a Carnex-cégcsoporthoz tartozó, tavaly óta felszámolás alatt álló...

Nem engedik be a saját üzletébe az egykori motorversenyzőt

Nem engedik be a saját üzletébe az egykori motorversenyzőt

Egy hónappal a határidő lejárta előtt már több ezren jelentkeztek a külképviseleti szavazásra

Egy hónappal a határidő lejárta előtt már több ezren jelentkeztek a külképviseleti szavazásra

Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?

Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?

Nehéz-Posony: A hatalom önmaga felett ítél

Nehéz-Posony: A hatalom önmaga felett ítél

Börtöncégeket telepítenének a leszakadó településekre

Börtöncégeket telepítenének a leszakadó településekre

Oszlopnak csapódott egy turistabusz Budapesten

Oszlopnak csapódott egy turistabusz Budapesten