szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem használja az Európai Központi Bank (EKB) 5 milliárd eurós hitelkeretét a forint védelmében, idézte Simor Andrást, az MNB elnökét szerdán a Dow Jones hírügynökség.

Simor András MNB-elnök. Túlélni a pánikot
© MTI
„Az EKB hitele arra való, hogy (deviza)likviditást teremtsen a piacon..., de a piac jelenleg működik. A mi dolgunk biztonsági hálót tartani a piac alá” – mondta Simor a CNBC gazdasági televíziónak. Hozzátette: Magyarország az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatására is számíthat.

Az MNB elnöke ismét visszautasította Magyarország és Izland pénzügyi összehasonlítását, ezt alaptalannak és indokolatlannak nevezte.”Magyarország és Izland abban hasonlít, hogy mind a kettő kis ország..., más hasonlóság nincs” - idézte Simor tévényilatkozatát a hírügynökség.

Az egyes részvények árfolyamait itt követheti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Simor: a túlnyomó többség változatlan kamatra voksolt

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 8,5 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn. Piaci elemzők egybehangzóan a kamat tartására számítottak. A 8,5 százalékos alapkamat május óta van érvényben.

MTI Gazdaság

Simor: olyan megoldás nincs, ami senkinek nem kerül pénzbe

A jegybank Monetáris Tanácsa hétfői ülésén foglalkozott a pénzügyi válság magyarországi hatásaival - ismertette Simor András jegybankelnök, aki szerint a kiutat a közpénzügyi szabályozás elfogadása és a strukturális reformokkal a növekedés gyorsítása jelentheti.

MTI Gazdaság

Simor: nem bankkonszolidáció zajlik az Államokban

Az amerikai pénzügyi válság során az USA hatóságai nem a bajba jutott bankok tőkehelyzetét rendezik, ahogy az a magyar bankkonszolidáció esetén történt, hanem a bankok eszközhelyzetét, azaz a kockázatos eszközöket próbálják kivenni - magyarázta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Gazdaság

Simor: a magyar pénzügyi rendszer stabil

A magyar pénzügyi rendszer stabil, mert tőkeerős, jól működő bankok alkotják, de a fogyasztók pénzügyi tudatossága fejlesztésre szorul – mondta Simor András, az MNB elnöke a Tudatos Pénzügyekért elnevezett konferencián.