szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tízmillió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a vámosok egy közúti ellenőrzés során az M3-as autópályán.

A tehergépkocsit hétfőn kora este tartóztatták fel az M3-as autópályán Füzesabony határában. A jármű átkutatásakor 15 ezer doboz csempészett cigaretta került elő a raktérből - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala.
   
A cigaretták forgalomba kerülése 5 millió forinttal károsította volna meg a költségvetést. A vámhatóság a cigarettát, valamint a szállítására használt tehergépjárművet lefoglalta és a gépkocsivezető ellen jövedéki orgazdaság bűntette miatt indított eljárást.
   
Az elmúlt két hétben az észak-magyarországi régióban már második alkalommal bukkantak csempészcigarettára a pénzügyőrök. Egy korábbi akció során ötezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Húszmillió forintnyi csempészett cigaretta

Több mint húszmillió forint értékben találtak cigarettát három, csempészek által hátrahagyott személyautóban a pénzügyőrség és a rendőrség Tornádó akciócsoportjának tagjai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a VPOP nyíregyházi székhellyel működő észak-alföldi regionális nyomozó hivatala.

Vállalkozás

Kevesebb cigarettát lehet behozni adómentesen

Januártól és júliustól is nő a cigaretta jövedéki adója, s füstölnivalóból harmadik országból autón, buszon vagy vonaton a mostaninál kevesebb hozható be majd adómentesen - döntött hétfőn a parlament.

MTI Itthon

Milliós cigarettafogás Borsodban

Cigarettacsempész bukott le az M3-as autópályán egy ellenőrzéskor, autójában csaknem 300 karton különböző márkájú ukrán zárjegyes, magyar adójegyet nem tartalmazó cigaretta került elő; a szállítmányt és az autót, valamint két mobiltelefont lefoglalták a pénzügyőrök.