Tetszett a cikk?

Több mint három százalékos mínuszban állt az OTP a hétfői kereskedés kezdete után szűk fél órával; a banki papír a BUX-ot is a negatív tartományba taszította.

A BÉT vezető indexe szűk háromnegyed órával a február 23-i kereskedés indulása után 10 161 ponton állt, bő két százalékkal a pénteki záróérték alatt.

Az OTP részványárfolyama – kétmilliárd forinthoz közelítő forgalom mellett – 3,33 százalékkal, 1740 forintra, a kedden hajnalban gyorsjelentő MTelekom 2,2 százalékkal, 527 forintra, a Molé egy százalékkal, 8990 forintra csökkent.

A gyógyszeripari papírok vegyesen mozogtak: a Richter kurzusa 0,61 százalékkal, 24 300 forintra esett, az Egisé 0,18 százalékkal, 10 765 forintra emelkedett.

A vezető európai indexek sem mozogtak egy irányba: a londoni tőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 és a frankfurti DAX-30 másfél százalék körüli pluszban, a párizsi CAC-40 viszont 2,5 százalékos mínuszban várta a folytatást a (magyar idő szerint) fél tíz utáni percekben.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Pluszban nyitott a BUX

A vezető európai börzékhez hasonlóan Budapesti is zöldben nyitott, a tegnapi mélyrepülést követően pluszban kezdett az OTP is.

Gazdaság

Esik a BUX

Esett a BUX kedden reggel, a mutató közel egy százalékkal hanyatlott. A legjobban az OTP zuhant, árfolyama öt százalékkal került lentebb.

Gazdaság

Óriási eladás volt az OTP piacán

Az OTP részvényárfolyama 1800 forint alatt is körülnézett szerdán, a zárásra azonban egészen 1810 forintig emelkedett – 11,5 százalékos mínusszal hozzájárulva a BUX 7,3 százalékos csökkenéséhez.