Tetszett a cikk?

Továbbra is kedvezőtlen a hangulat a részvénypiacokon, az európai börzék gyengüléssel kezdhetnek kedden, így ez várható a Budapesti Értéktőzsdén is.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Semmi jele annak, hogy múlna a rossz hangulat akár a régióban, akár a fejlett piacokon - mondta Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője. Talán annyi enyhülés látszik, hogy a blue chipek már nem esnek együtt az OTP-vel. A Mol hétfőn valamelyest erősödni tudott, ami biztató jel, a Magyar Telekom pedig kedden reggel az elemzői konszenzusnál jobb negyedik negyedéves eredményt közölt, ami alapján várható, hogy kicsit "föltápászkodik" az árfolyama. Az elemző szerint az OTP esetében ugyanakkor továbbra sem látszik az esés vége, hétfőn a forint erősödésének kedvező hírére sem tudott emelkedni a bankpapír árfolyama. 

A BUX 117,44 pontos, 1,13 százalékos csökkenéssel, 10 263,06 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 16,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével veszítettek értékükből. A Mol árfolyama 225 forinttal, 2,53 százalékkal 9 130 forintra emelkedett. Az OTP részvények ára 100 forinttal, 5,56 százalékkal 1 700 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama 15 forinttal, 2,78 százalékkal 524 forintra esett. A Richter 350 forinttal, 1,43 százalékkal 24.100 forintra gyengült, szektortársa, az Egis 5 forinttal, 0,05 százalékkal 10 750 forintra erősödött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!