Tetszett a cikk?

Az euróval és a dollárral szemben is erősödött a szerda reggeli órákban a forint.

A közös európai pénz árfolyama a kedd kora délutáni 303 forint fölötti, illetve az éjszakai 300 forint körüli szintről szerda reggel kilenc órára 298 forintra csökkent.

A forint árfolyamát igen erősen befolyásoló zloty ugyanakkor szerda hajnalban-reggel gyengült kissé az euróhoz képest, ami a forint hasonló mozgását vetítheti előre.

A dollárra hajnalban akadt 233,5 forint feletti kötés is a bankközi devizapiacon; kilenc órakor a zöldhasú kurzusa 231,4 forint magasságában járt. A svájci frank árfolyama az éjszaka 202 forint közelében is megfordult; kilenc órakor az alpesi deviza egysége 200 forintot ért.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

A forintzuhanás és az MNB: infláció vagy pénzügyi stabilitás?

A forintzuhanás és az áfa- valamint jövedékiadó emelés miatt az infláció a második félévben megugorhat. A jegybank azonban mégsem ezért, hanem a pénzügyi stabilitás megőrzése érdekében hagyta változatlanul az alapkamatot hétfőn. Az Ecoline.hu cikke arról, van-e értelme a korai ERM-2 csatlakozásnak.

MTI Gazdaság

Forint, korona, zloty: "felbeszélt" valuták

A kelet-európai jegybankok illetékesei hétfőn a jelek szerint összehangoltan hajtottak végre szóbeli intervenciót valutájuk árfolyamának fölerősítésére - írta a Reuters hírügynökség. Devizakereskedőkre hivatkozva azt is közölte, hogy jelentősebb banki euróeladásokra is sor került.

MTI Gazdaság

Látványosan erősödött a forint

Folyamatosan és egyre nagyobb mértékben erősödött a forint a budapesti bankközi devizapiacon hétfőn, a délutáni kereskedés során felgyorsult a már délelőtt is érzékelhető trend: az euró árfolyama 292,65 forintig jutott a pénteki 304,25/50 forint után.

MTI Gazdaság

Stabilabb a forint árfolyama

Kissé korrigálták előző napi nyereségeiket a térségbeli devizák, így a forint is, a piacon átmeneti stabilizációra számítanak a kereskedők.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: kelet-Európának meg kell mozdulnia

A kamattartásról hozott, általánosan várt hétfői MNB-döntés után is kamatcsökkentés a valószínűbb következő lépés, nem a kamatemelés, mondták londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint a kelet-európai valuták hétfői, ugrásszerű erősödését - a verbális jegybanki beavatkozások mellett - akár összehangolt térségi piaci intervenció is segíthette.

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]