szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az OTP Bank szerdán 750 ezer darab saját részvényt vásárolt a tőzsdén 1502 forintos átlagáron, a 2008. május 30-án bejelentett program keretében - közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az ETF BUX OTP alap fedezése céljából további 44 darab OTP törzsrészvényt vett a bank 1612 forinton. Az OTP BUX ETF (Exchange Traded Fund) tőzsdén kereskedett indexkövető alap.

A tranzakciók után az OTP Bank tulajdonában 19 716 637 saját részvény van. A csoporttagoknál lévő részvények darabszáma a 2009. január 29-i állapot szerint 2 098 560 darab. A saját részvény állománya összesen az alaptőke 7,79 százaléka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Ajaj, OTP-részvények

Az OTP-részvények kereskedését pénteken 9:42-kor pár percre felfüggesztették a Budapesti Értéktőzsdén, miután több mint 10 százalékot esett az árfolyamuk.

Gazdaság

BÉT: a hétfő sem az OTP napja lesz?

Több mint három százalékos mínuszban állt az OTP a hétfői kereskedés kezdete után szűk fél órával; a banki papír a BUX-ot is a negatív tartományba taszította.

MTI Gazdaság

Felfüggesztették az OTP kereskedését

Pár percre felfüggesztették az OTP kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén szerdán délután, mivel 10 százaléknál nagyobb mértékben csökkent a részvény árfolyama.

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben

Bekeményít a lengyel kormány a kutyásokkal szemben

Szputnyikos vagy astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Szputnyikos vagy astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz