szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brit állam többségi tulajdonossá vált a Lloyds bankcsoportban, miután a kincstár 65 százalékra emelte eddigi 43,5 százalékos részesedését - jelentette be a Lloyds.

A megállapodás értelmében a részesedésnövelésért cserébe a kormány 260 milliárd fontnyi kockázatos hiteltől szabadítja meg a bankot. Emellett a bank a jelenleg állami tulajdonban lévő, 12 százalékos kamatot fizető elsőbbségi részvényeit normál részvényekké alakítja, amelyek után nem jár kamat.

A befektetők már a múlt hét óta vártak a bejelentésre. A tárgyalásokat hátráltatta, hogy a bank nem egyezett bele a kormány által elvárt összeg befizetésébe. A brit kormány szerint a bankoknak meghatározott összeget kell fizetniük azért, hogy részt vehessenek a kockázatos eszközök államosítását biztosító programban. A Lloyds azért kényszerült e megállapodásra, mert nagy veszteséget okozott neki a birtokában lévő HBOS bank és biztosítási csoport.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Aggódnak a kelet-európai bankfelügyeletek

Aggodalmukat fejezték ki kelet-európai uniós tagországok bankfelügyeletei a szerintük "félrevezető és leegyszerűsítő kommentárok" miatt, amelyekkel országaik pénzügyi szektorának kockázatait illetik. Állásfoglalásuk szerint ezek a megnyilvánulások árthatnak a térség gazdaságának és bankjainak egyaránt.

MTI Gazdaság

A szerb kormány segít a bankszektoron

Negyvenmilliárd dinárral (mintegy 120 milliárd forinttal) segíti a szerb kormány az ország bankszektorát, hogy fel tudja venni a küzdelmet a világméretű pénzügyi válság következményeivel - jelentette be kedden Mirko Cvetkovic kormányfő.

reuters Gazdaság

A Bankszövetség nyugtat: nem fagyasztják be a betéteket

A bankok tudassák ügyfeleikkel, hogy alaptalanok azok a pletykák, amelyek szerint a bankok március 13-án a betétek befagyasztását terveznék - tartalmazza az a levél, amelyek a Magyar Bankszövetség juttatott el a pénzintézetekhez – jelentette a Reuters hírügynökség.

MTI Gazdaság

Az amerikai bankokat szigorú terhelési próbának vetik alá

Az amerikai nagybankokat szigorú terhelési próbának vetik alá annak eldöntésére, hogy melyikük élne túl egy a mostaninál is súlyosabb gazdasági válságot, melyikük esetében lenne szükség állami beavatkozásra – írta a The Wall Street Journal csütörtökön.

MTI Gazdaság

Élesen bírálta a bankokat Brown

A "morális értékeket szem elől tévesztő" eddigi banki működési gyakorlatnak globális ellenőrzési rendszerrel kell véget vetni - mondta rendkívül éles hangvételű szombati beszédében a brit miniszterelnök.

MTI Gazdaság

Izlandot a bankok vitték recesszióba

Az izlandi GDP értékének többszörösével felérő bankszektor csődje okozta a pénzügyi összeomlást Izlandon, a szigetország gazdasága a múlt év utolsó negyedében lépett recessziós szakaszba. Ekkor helyi statisztikai adat szerint 0,9 százalékkal esett vissza a gazdaság kibocsátása éves szinten a harmadik negyedévi 3,4 százalékos romlás után, de mindezekkel együtt az izlandi GDP tavaly 0,3 százalékkal még növekedett.

A mianmari tüntetések legvéresebb napja volt a szerdai, 38 ember halt meg

A mianmari tüntetések legvéresebb napja volt a szerdai, 38 ember halt meg

Operatív törzs: Vigyünk innivalót, és öltözzünk praktikusan, ha oltásra megyünk

Operatív törzs: Vigyünk innivalót, és öltözzünk praktikusan, ha oltásra megyünk

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő