Kedden délelőtt is erősödött a forint a bankközi devizapiacon, az euró jegyzése 307-ig süllyedt. A dollár gyengült az euróval szemben, a svájci frank 210 forint alá került.

Erősödéssel kezdett a forint a bankközi devizapiacon kedden, az euró jegyzése a reggeli 309,50 forintról fél 10-ig 307-ig süllyedt. A dollárt ugyanekkor 241,50 a svájci frankot 209,30 forinton jegyezték. Az euró erősödött a dollárral szemben, az EUR/USD keresztárfolyam a reggeli 1,2600-ról 1,2700-re ment föl.

A Commerzbank elemzői reggeli kommentjükben rámutatnak, hogy lendületes erősödés jellemezte a hétfői napot – legalábbis abban a nagyjából húsz percben, amíg komolyabban erősödni tudott a forint, egészen 306-ig. Ezek után inkább a várakozós, egyik lábról a másikra nehezedős semmilyen nap volt a 308-311 közötti, nem túl tágas folyosón.

A mai napra sem várunk sok izgalmat, mindenkinek van egy ismerőse, aki hallotta valakitől, hogy az MNB interveniál, interveniált vagy interveniálni fog, és ez a közös tudatalatti nem igazán engedi a forintot egyik irányban sem komolyabban elmozdulni – teszik hozzá a szakemberek.

Ecoline

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Erősödött a forint

A forint egy százalékot meghaladó mértékben erősödött az euróhoz képest hétfőn kora reggel.

MTI Gazdaság

Több fronton is beavatkozik a jegybank a forint védelmében

Több eszközzel egyszerre próbálja a forint stabilitását megteremteni a Magyar Nemzeti Bank: rövid lejáratú eurót bocsát a pénzintézetek rendelkezésére, megpróbálja ennek használatára ösztönözni a bankokat, valamint eurót ad el és forintot vásárol a piacon - jelentette ki a jegybank elnöke hétfőn az MR1-Kossuth Rádiónak adott interjújában.

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Nézőpont Intézet: A rendőrviccek iróniája a múlté

Nézőpont Intézet: A rendőrviccek iróniája a múlté

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta