szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Növekszik az érdeklődés az osztrák hitelek iránt, mivel az euró hitelkamatok folyamatosan csökkennek, valamint a szomszédos országban kevesebb kezelési és egyéb költséget kell fizetni – írta a Kisalföld pénteki száma.

Az osztrák hitelesek nagy része Ausztriában dolgozik, és mivel euróban kapják a bérüket, számukra kedvezőek a mostani feltételek – mondta a lapnak Arszin Miklós, osztrák bankokat képviselő magyar ügyvéd. Hozzátette: probléma azoknál lehet, akiknek Magyarországon van a munkahelyük és forintban kapják a fizetésüket. Az osztrák bankok azonban rugalmasak, többször tárgyalnak az ügyféllel, és csak a legvégső esetben mondják fel a hitelszerződést és indítják el a jogi eljárást.

Mindezek ellenére – feltehetően a gazdasági válság miatt – az idén, illetve tavaly jellemzően több hitelt mondtak fel, mint az azt megelőző időszakban – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Meddig lesz Ausztria legjobb adós?

Adják el 10 éves osztrák államkötvényeiket- ajánlotta nemzetközi befektetőinek a második legnagyobb német pénzintézet, a Commerzbank, arra hivakozva, hogy az osztrák gazdaság szorosan összefonódott Kelet-Európával.